PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.439 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Algarve wijn kopen

In het meest zuidelijk gelegen gebied in Portugal ligt de Algarve. Het gebied staat voornamelijk bekend onder het toerisme en de altijd stralende zon. Maar in de afgelopen jaren is ook de wijnbouw bezig met een heuse opkomst. Vanaf de jaren 80 ging...

het bergafwaarts met de wijngaarden in de Algarve. Door de aanleg van golfbanen, sinaasappelplantages en toeristencomplexen, werden de wijngaarden verwaarloosd. Maar gelukkig wordt er de afgelopen 15 jaar flink geïnvesteerd in nieuwe wijngaarden en worden de oude wijngaarden in ere hersteld.

Inheemse druivenrassen in de Algarve

In de warmte van de Algarve doet de Portugese druifsoort Arinto het erg goed. Deze druif geeft lichte en frisse wijnen met fruitige smaken. Waan je met wijnen op basis van Arinto direct in de zomer. Daarnaast voelt ook de Antao Vaz zich helemaal thuis in het zonnig en warm klimaat van deze zuidelijke wijnstreek. Het is een tropische druif die wat langer rijpt waardoor er rondere en volle wijnen ontstaan. De Negra Mole druif is een van de oudste druivenrassen die vooral vroeger in de Algarve veel werd gebruikt. Gelukkig is deze druif de laatste jaren weer herontdekt. Tot slot staan ook Castelao en Trincadeira veelvuldig aangeplant. De blauwe Castelao druif vormt de basis voor fruitige en zachte wijnen terwijl de Trincadeira vooral wordt gebruikt om krachtige en kruidige wijnen te produceren. Naast deze lokale druiven staan er nog veel meer inheemse druivenrassen aangeplant, die in veel blends een belangrijke rol spelen.

Nooit te warm en nooit te koud

Net als de meeste toeristen houden de wijngaarden om dezelfde reden van de Algarve, het is nooit te warm en nooit te koud. Perfect voor de rijping van druiven. Dankzij een prachtige bergketen wordt de regio beschermt tegen de hete droge winden uit het noorden. De bodem is zeer gevarieerd van klei en zand tot kalksteen en zandsteen. En hoewel het er behoorlijk warm kan zijn, zorgt de Middellandse zee voor de nodige afkoeling.

Verassende wijnen uit de Algarve

Hoewel er bij Portugal dus vaak gedacht wordt aan Port wijnen, worden er ook andere populaire wijnen geproduceerd. Wijnhuis Quinta do Convento Do Paraiso is gevestigd in deze warme regio en weet precies dit klimaat optimaal te gebruiken. In hun reeks Imprevisto Unexpected wijnen laten ze twee mooie wijnen zien die uitstekend het terroir van de Algarve weerspiegelen. Imprevisto betekend onverwacht, en dat is precies wat de wijnmakers met deze wijnen willen. Unieke wijnen die verassen. De rode variant is een blend van Aragonez, Cabernet Sauvignon en Touriga Nacional. Deze helderrode wijn heeft fruitige aroma’s en heeft een zachte en ronde smaak. Met een heerlijke verfrissende afdronk als finish. De witte variant is net zo verassend. Gemaakt van een blend van Alvarinho, Aritno en Viognier. Het productieproces wordt nauwlettend in de gaten gehouden om tot een hoge kwaliteitswijn te komen. Deze heldere witte wijn is licht in het glas. Met aroma’s van rijp fruit en wat bloemen word je direct verleidt. In de mond is deze wijn lekker sappig met wederom fruitige tonen en een frisse afdronk.

Imprevisto Unexpected Algarve Rood

 • Portugal - 2018
 • Aragonez, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional

10,95

Per 6 flessen: € 10,95 p.s.

Imprevisto Unexpected Algarve Wit

 • Portugal - 2020
 • Alvarinho, Arinto, Viognier

10,95

Per 6 flessen: € 10,95 p.s.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Irony Cabernet Sauvignon

 • NU 24.83% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Amerika - 2018
 • Cabernet Sauvignon

11,99

Per fles: € 15,95 NU: € 11,99

Le Piton Sancerre

 • NU 24.18% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Sauvignon Blanc

21,95

Per fles: € 28,95 NU: € 21,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per fles: € 9,95