Winkelwagen

Corette

Onze vinologen zijn continu op zoek naar nieuwe, perfecte wijnen. We hebben inmiddels de naam hoog te houden. Op zoek naar nieuwe pareltjes binnen de Franse wijn bouw, besluiten wij de Route de Soleil te pakken en af te dalen naar het Zuiden van Frankrijk. Ter hoogte van de stad Orange wijken wij van de route af. We steken de machtige rivier de Rhone over en dalen verder af naar Montpellier. Vanaf hier komen wij terecht in het grootste wijngebied van Frankrijk, namelijk Languedoc-Roussillon. In de binnenlanden bij Montpellier komen wij een betrekkelijk nieuw wijnhuis tegen welke schitterende wijnen weet te produceren. Welkom bij Corette.

De Corette wijn uit Languedoc-Roussillon

Corette werd opgericht door Catherine en Laurent Delaunay. Bij echte wijnkenners zal er zeker een lampje gaan branden bij het horen van deze namen. Zij richtten het uitmuntende wijnhuis Badet Clement op, gelegen in de prachtige Bourgogne. Zij zijn getalenteerde jonge wijnmakers en willen met hun visie de Franse wijnwereld wakker schudden. Juist daarom besloten zij zich ook te gaan richten op de Languedoc-Roussillon. Een streek die tot veertig jaar geleden een twijfelachtige reputatie had. Echter, dankzij de inzet van vele toonaangevende wijnhuizen, waaronder wijnhuis Corette, maakt de Languedoc-Roussillon tegenwoordig prima wijnen voor ontzettend vriendelijke prijzen.

Wijnhuis Corette heeft de beste Franse wijnen

Krsacht van de wijnen van Corette zit hem in het druifgebruik. De wijnmakers geloven in de kracht van specifieke druiven, door deze op de juiste plek aan te planten. Alle wijnen van Corette bestaan dus uit één druif. Hiermee laten zij zien dat door aandacht en passie, de beste kenmerken van een bepaalde druif het beste naar voren kunnen komen. Door bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc of Pinot Noir op de hellingen aan te planten, waar de frisheid van de Middellandse Zee terecht komt, weten de druiven zich nog beter te ontwikkelen.

De beste wijn van Corette

Corette heeft zoveel mooie wijnen. Op de adembenemende wijngaarden van Corette hebben alle druivenrassen van naam een plek veroverd. Wat dacht je van de internationale ster Chardonnay? Of de allemansvriend Merlot? Zelfs de krachtpatser uit de Rhone, de Syrah, heeft een prominente plek weten te veroveren. Door de moderne en frisse visie van wijnmakers Chaterine en Laurent Delaunay, weten zij de wijnen van Corette perfect te genereren.

Waarom Corette wijn kopen?

De visie van het echtpaar Delaunay was helder: zij wilden toegankelijke wijnen maken, welke voor alledaags gebruik zijn. Nou, na ons bezoek aan wijnhuis Corette zijn wij hiervan meer dan overtuigd. Elke wijn laat precies zien wat de kracht van de desbetreffende wijn is. Echter blijven de wijnen vriendelijk en toegankelijk van smaak. Door met geen of een lichte houtlagering te werken, blijft de kwaliteit van de druiven gewaarborgd. Juist hierom kunnen de wijnen van Corette altijd. Maar dan ook echt altijd. Een borrel met de buurvrouw? Een uitgebreide lunch op het terras, of een feestelijk samenzijn met de familie. De wijnen van Corette zijn voor alle gelegenheden simpelweg onmisbaar.
Lees verder

Corette Chardonnay

Frankrijk - 2019

Chardonnay

Hamer 8,5

8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Viognier

Frankrijk - 2020

Viognier


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Cinsault Rosé

Frankrijk - 2020

Cinsault


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Syrah

Frankrijk - 2019

Syrah


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Cabernet Sauvignon

Frankrijk - 2019

Cabernet Sauvignon


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Pinot Noir

Frankrijk - 2020

Pinot Noir


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Merlot

Frankrijk - 2019

Merlot


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!

Corette Sauvignon Blanc

Frankrijk - 2020

Sauvignon Blanc


8,95
Per fles: € 8,95

11+1 GRATIS!
PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Vivaldi Pinot Grigio delle Venezie

NU 25% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2019

Pinot Grigio


7,49
Per fles: € 9,99 NU: € 7,49

Estandon Insolence Mediterraneé Rosé

NU 20% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2020

Grenache Noir, Syrah


9,99
Per fles: € 12,49 NU: € 9,99

San Marzano TR3 Pumi Rood

- 2020

Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo


8,95
Per fles: € 8,95