PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Busy Bee Red Blend

Busy Bee Red Blend
9,75
  Per fles:€ 9,75

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 11 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Busy Bee Red Blend

In het wijngbied Paardeberg om precies te zijn Swartland liggen de wijngaarden van Busy Bee welke wordt geleid door wijnhuis Babylon's Peak. Het wijnhuis kent een zeer lange geschiedenis want vandaag de dag staat al weer de vierde generatie aan het roer. De wijnen worden nog steeds gemaakt met veel respect voor de natuur, en hierdoor heeft men de wijnen van Busy Bee ontwikkeld. Het is een ode aan de bijen die erg belangrijk zijn voor de wijnbouw. Zonder de kleine insecten waren er tenslotte geen wijnen zoals deze rode Busy Bee. Het wijnhuis en de mooie wijngaarden liggen op de hellingen van de Paardeberg tussen Malmesbury en Paarl. Wijnmaker Stephan Basson en zijn vader maken vandaag de dag samen echt de mooiste wijnen en de kwaliteit is omhoog geschoten de afgelopen jaren. Wij zijn dan ook meer dan trots dat we de wijnen van Busy Bee mogen verkopen.

Houtlagering voor de rode wijn van Busy Bee

De wijngaarden voor deze rode wijn van Busy Bee zijn eigendom van de familie en behoren tot het wijnhuis Babylon's Peak. De wijngaarden zijn bekend en berucht in de omgeving, want nergens is de concentratie graniet zo hoog in de gronden. Hierdoor ontwikkelen de druiven perfect en krijgen ze mooie krachtige eigenschappen. De wijngaarden liggen op een hoogte van wel 700 meter en dat geeft een uniek klimaat aan de druiven. Voor deze rode Busy Bee worden er twee rode druiven verbouwd namelijk de Shiraz en Mourvedre. Maar ook een witte druif de Viognier, dit geeft een uniek samenspel en een hele rijpe rode wijn. Als de druiven rijp zijn worden ze met de hand geoogst en streng gecontroleerd. Na de persing ondergaat deze rode Busy Bee een lichte houtlagering om meer kracht op te doen, het resultaat een uniek glas met veel diepgang en rijkdom.

Hoe smaakt de rode wijn van Busy Bee?

Het is toch wel een uniek stukje vakwerk! Deze Busy Bee Red Blend is een SMV oftewel een Syrah, Mourvèdre, Viognier ja u leest het goed een rode wijn met gemaakt met een witte druif. Deze Viognier geeft een unieke smaak aan deze rode wijn. Dit spektakel begint al bij het open maken van de fles want dan ruiken we indrukken van onder andere zwart fruit en lichte kruiden. In het glas kleurt deze rode wijn prachtig robijn rood met een paarse rand. In de geur veel zwart en rood fruit maar ook indrukken van kruiden, vanille en witte perzik. De smaak van deze Busy Bee Red Blend is zacht, verfijnd met zee veel fruit zoals aardbeien, kersen, pruimen en besjes. Achter op de tong mooie nuances van kruiden en ceder hout met daarbij licht wat vanille.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Busy Bee White Blend

 • Zuid-Afrika - 2023
 • Chenin Blanc, Roussanne

9,75

Per fles: € 9,75

Busy Bee Red Blend

 • Zuid-Afrika - 2022
 • Mourvèdre, Shiraz, Viognier

9,75

Per fles: € 9,75

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95