PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.394 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bacaro Nero d’ Avola Terre Siciliane

Bacaro Nero d’ Avola Terre Siciliane
9,95
  Per 6 flessen:€ 9,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Bacaro Nero d’ Avola Terre Siciliane

Voor dit Italiaanse feestje, steken wij de straat van Messina over. De waterweg die het vasteland van Italië verbindt met het grootste en mooiste eiland van de Middellandse Zee. Alleen het eiland op zich geeft je al een avontuurlijke beleving. Gelukkig zijn haar wijnen minstens zo avontuurlijk, met uiteraard de karaktervolle Nero d’Avola, die voornamelijk de wijngaarden in Sicilië domineert.

De Nero D’Avola op Sicilië

De wijngeschiedenis van Sicilië is eeuwenoud. Er hebben vele volkeren het eiland gedomineerd: de Noormannen, de Moren, de Byzantijnen. Ten tijde van alle overheersers werd er wijn gemaakt, met uitzonderlijk van de Arabische periode. Deze eeuwenlange wijngeschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de hedendaagse Siciliaanse wijnen echt kwaliteitswijnen zijn. Ze hebben diepgang, complexiteit en smaak. Dit is mede te danken aan het grote succes van het wijnhuis achter Bacaro Nero D’avola: Cantina Cellaro.

Cantina Cellaro is een gigantische cooperatie die talloze lokale wijnboeren van Sicilië herbergt. Door op grote school te produceren, kunnen zij een continue goede stroom van kwaliteitswijnen exporteren. Inmiddels bevat het areaal van Cantina Cellaro meer dan 1700 hectaren! Hiermee behoort het tot een van de grootste spelers. Doordat het wijnhuis zo veel wijngaarden heeft, komen alleen de mooiste trossen in de Bacaro Nero d’Avola Terre Siciliane.

Hoe smaakt Bacaro Nero d’Avola Terre Siciliane

De hoofdrol voor deze rode wijn is uiteraard weggelegd voor de Nero d’Avola. Deze lokale druif bezorgd vele Siciliaanse wijnen haar karakter. Ze geeft diepe smaken en een haast kruidig en complex karakter, zo ook bij deze Bacaro Nero d’Avola Terre Siciliane. Want zodra je de rode wijn inschenkt en er een slok van neemt, krijgt je meteen een warm gevoel. Het geheel voelt weelderig. Je wil op de bank kruipen of tegen het haardvuur. De stevige smaak van donker fruit gaat eenvoudig met het verfijnde kruidje. Het rijpe karakter geeft een glimlach: Bacaro Nero d’avola is de Siciliaanse droom.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bacaro Grillo Terre Siciliane

 • Italie - 2023
 • Grillo

9,95

Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bacaro Nero d’ Avola Terre Siciliane

 • Italie - 2022
 • Nero d'Avola

9,95

Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95