PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.262 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Barberani Foresco Umbria

Barberani Foresco Umbria
13,95
  Per 6 flessen:€ 13,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Barberani Foresco Umbria

Een blend van 50 procent Sangiovese met een heel klein percentage Cabernet Sauvignon (25 procent) en Merlot (25 procent), die voor een elegante toets zorgen. Inmiddels een klassieker. De eerste rode wijn van het landgoed die biologisch en veganistisch is gecertificeerd.

Het bijzondere Italiaanse terroir van Barberani

Barberani is een van de meest gerespecteerde producenten van Umbrië, beroemd om zijn zuivere, puur smakende wijnen. De wijngaarden liggen op heuvels met uitzicht op het meer van Corbara, dicht bij de stad Orvieto in het zuidwesten van de provincie, ten zuiden van Toscane in het centrum van Italië. Van de ongeveer 80 hectare van het landgoed zijn er 50 gewijd aan wijngaarden en olijfboomgaarden. Het terroir is bijzonder. De wijngaarden staan aangeplant op de heuveltoppen waarbij de bodem bestaat uit een mengsel van klei en leem.

Voorheen lag de nadruk op de productie van witte wijnen, maar Barberani heeft zich ook toegelegd op het maken van rode wijnen van hoge kwaliteit. Mede dankzij de klimaatverandering die is opgetreden voor de aanleg van een stuwdam in de Tiber is dit mogelijk geworden. Er werd hierdoor een heel nieuw meer gecreëerd, wat zorgt voor een opwarming van het lokale klimaat. Hierdoor kunnen de Cabernet Sauvignon veel beter rijpen dan voorheen. De bodems van de wijngaarden zijn behoorlijk gediversifieerd en combineren kenmerken van vulkanische oorsprong en sedimentaire kalksteen en klei en genieten van alle grote blootstelling rond het middaguur en een zeer gunstig klimaat met een aanzienlijk temperatuurverschil tussen dag en nacht.

12 maanden houtlagering voor Barberani Foresco Umbria

Een elegante wijn die dankzij de 12 maanden rijping op eikenhouten vaten mooi afgerond is. Dit zorgt ook voor een aangename houttoon in de wijn. Deze Foresco Umbria kleurt robijnrood in het glas, direct komen de intense aroma’s vrij van bessen en fruit. Intens, evenwichtig, zeer knapperig en fris in de mond. Gaat over in een lange harmonische finale. Een leuke wijn met een volle body, die met zijn 'drinkbaarheid' bedoeld is voor dagelijks gebruik.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Barberani Moscato Passito

 • Italie - 2014
 • Moscato

38,49

Per fles: € 38,49

Barberani Foresco Umbria

 • Italie - 2020
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Sangiovese

13,95

Per fles: € 13,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Barberani Castagnolo Orvieto Classico

 • Italie - 2022
 • , Chardonnay , Drupeggio, Malvasia, Procanico, Verdello

13,95

Per fles: € 13,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95