PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.311 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Buena Vista The Legendary Badge Petite Sirah

Buena Vista The Legendary Badge Petite Sirah
18,95
  Per 6 flessen:€ 18,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Buena Vista The Legendary Badge Petite Sirah

Voordat er wijngaarden waren in elke vallei ten noorden van San Francisco, voordat Napa en Sonoma bekende namen waren, voordat er überhaupt een Californische wijnwereld was, was er Buena Vista. Buena Vista, opgericht in 1857, is de eerste premium wijnmakerij in Californië en haar geschiedenis is even kleurrijk als trots. Vandaag wordt de legende opnieuw geboren onder de visie van Jean-Charles Boisset. Net buiten de stad Sonoma is de oorspronkelijke wijnmakerij nu een historisch monument in Californië. De afgelopen jaren heeft het wijnhuis veel geïnvesteerd in onder andere nieuwe wijnmaak technieken en in de verbetering van de wijngaarden. De familie Boisset weet met hun keuzes en ervaringen de mooiste wijnen te maken. Ze behouden de geschiedenis van Buena Vista in stand door een fantasierijke visie en veel liefde voor de Amerikaanse wijnbouw.

De oude Petite Sirah wijngaard van The Legendary Badge

In 2012 was het groot feest bij Buena Vista, want in dat jaar hebben ze de oude historische wijnmakerij in glorie weten te herstellen. De geschiedenis is erg belangrijk voor het wijnhuis en vandaag de dag maken ze nog steeds wijnen met veel kracht en finesse net als jaren geleden. Deze rode The Legendary Badge is gemaakt van de Petite Sirah druif. Deze groeit op in het wijngebied Sonoma Country en is een veel beschreven wijn. Door de Petite Sirah druiven een behoorlijk pittig glas. De druiven groeien op aan zeer oude stammen die al tientallen jaren in de voedzame bodem staan. Hierdoor krijgt de tros veel rijkdom en finesse, en dat in combinatie met het perfecte klimaat maakt dat de oogst geweldig is. Als de oogst rijp is worden de trossen allemaal met de hand binnen gehaald. In kleine kratjes worden ze verzameld en direct naar Buena Vista gebracht.

Houtlagering voor de Buena Vista The Legendary Badge Petite Sirah

De prachtige trossen geven direct een mooie zwarte kleur. Maar om deze rode wijn nog meer kracht mee te geven wordt hij ook gelagerd op eiken houten vaten. In deze periode bouwde hij een ongekende volle smaak op, en dat merken we al snel op bij het inschenken van deze wijn. Hij kleurt namelijk prachtig donker rood met een paarse rand. Hij geurt het glas uit en geeft ons indrukken van zwart fruit zoals bramen en kersen met daarbij een flinke dosis kruiden. Als laatste wat zwarte peper en tonen van vanille en ceder hout. In de mond is deze The Legendary Badge Petite Sirah een hele volle wijn, veel kracht aan het begin van zwart fruit met kruiden. Later als de wijn even in de mond is ook indrukken van kruidkoek, vanille, pure chocolade en wat verse kersen.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Buena Vista The Sheriff Red Blend

 • Amerika - 2017
 • Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Merlot , Mourvèdre, Petit Verdot, Petite Sirah, Syrah

49,95

Per fles: € 49,95

18,95

Per fles: € 18,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99