PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.171 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Buena Vista wijn kopen of bestellen

Een markant wijnhuis, met als oprichter en op zijn zachtst gezegd markante man. Agoston Haraszty, kwam halverwege de 19e eeuw naar Californië en richtte hier het wijnhuis Buena Vista op. Al ruim 150 jaar heeft het wijnhuis de tand des tijds doorstaan, en is het wijnhuis beter dan ooit. Opvallend is dat naast voortreffelijke chardonnay wijnen zich vooral weet te specialiseren in exquise rode wijnen.

De oprichting van Buena Vista Winery

Halverwege de 19e eeuw zag Buena Vista het levenslicht, dankzij oprichter Agoston Haraszty. Hij had zijn geboorteland Hongarije verlaten om een glansrijke toekomst te zoeken in Amerika. Toentertijd waren het de goudzoekers die Californië overspoelden. Ook Agoston was gegrepen door de goudkoorts. Echter had Agoston ook een enorme liefde van wijn meegenomen uit Hongarije. Uiteindelijk vond hij niet het goud, maar juist een perfect terroir voor wijnranken in Napa Valley en Sonoma County.

Buena Vista wijnen uit Californië

De wijnen van Buena Vista zijn ontstaan door de markante oprichter. Het zijn opvallende wijnen die niet voor alledaags meekunnen. Wijnen om van te genieten. Zo’n glas wijn waar je voor gaat zitten en van gaat genieten. Avontuurlijk, robuust en spannend. Zo was ook het leven van Agoston Haraszty. Zo had hij vele beroepen en ambachten: goudweger, evangelist, sheriff en avonturier. Dit laatste beroep werd hem fataal, toen hij in 1869 in een rivier vol krokodillen viel in een oerwoud in Nicaragua.

De wijngaarden van Buena Vista

Ondanks de dood van deze bijzondere persoonlijkheid, zijn de wijngaarden ngo steeds springlevend. De aanplant van de druivenrassen is tevens bijzonder te noemen. Naast de voor Californië conventionele rassen zoals chardonnay, cabernet sauvignon en Zinfandel vind je ook minder bekende rassen, zeker voor de Californische wijnen. Zo heeft het wijnhuis Buena Vista Pinot Noir North Coast waar de Bourgondische druif Pinot Noir een hoofdrol in speelt. Ook rassen Grenache Noir, Mourvedre, Petit Verdot en Petite Sirah worden met veel liefde verbouwd.

Buena Vista The Sheriff Red Blend

Dit is de meest opvallende wijn van het wijnhuis: Buena Vista The Sheriff Red Blend. Dit als eerbetoon aan oprichter Agoston Haraszty, die in 1850 werd verkozen tot Sheriff van San Diego County. Een zeer goede prestatie gezien hij pas tien jaar geleden emigreerde uit Hongarije. De huidige eigenaar van de wijnen van Buena Vista eren de oprichter met deze succesvolle wijn waar maar liefst zeven klassieke druivenrassen tot een mooie wijn komen.

Buena Vista The Sheriff Red Blend (nog 4 flessen beschikbaar)

 • Amerika - 2017
 • Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Merlot , Mourvèdre, Petit Verdot, Petite Sirah, Syrah

49,50

Per fles: € 49,50

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

14,95

Per 6 flessen: € 14,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

SEDA Monastrell Vina Viejas

 • NU 6.62% KORTING
  t/m 10-03-2024
 • Spanje - 2021
 • Monastrell

6,49

Per fles: € 6,95 NU: € 6,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Sideways Sauvignon Blanc

 • NU 24.65% KORTING
  t/m 31-03-2024
 • Zuid-Afrika - 2022
 • Sauvignon Blanc

5,99

Per fles: € 7,95 NU: € 5,99