PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.303 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Casato di Melzi Primitivo

Casato di Melzi Primitivo
7,95
  Per 6 flessen:€ 7,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Casato di Melzi Primitivo

Het wijnhuis Casato di Melzi is onderdeel van de Biscardo familie en dat verklaard veel van de perfecte kwaliteit van deze rode wijn. Hij wordt gemaakt van de Primitivo druif die opgroeit in het warme Salento. Door de jaren heen heeft Casato di Melzi kunnen genieten van de deskundigheid van Biscardo waardoor de kwaliteit van de wijnen erg toe nam. Vandaag de dag worden er nog steeds wijnen gemaakt met respect voor de natuur, zeer veel liefde en oude Italiaanse wijn tradities. De Primitivo wijngaard van Casato di Melzi Primitivo ligt op een heuvelachtig terrein. De bodem bestaat vooral uit klei, kalk en kiezels waardoor de oude ranken diepe wortels hebben. Dit is erg belangrijk om tijdens het warme zomer seizoen voldoende vocht te kunnen opnemen.

De oogst van de Primitivo Salento

De inheemse druif "Primitivo" die in het Salento-gebied is aangeplant, wordt gekenmerkt door een culturele traditie van ongeveer 3.000 jaar die tot de Magna Grecia en Romeinen behoort. U kunt zich voorstellen dat de bodem structuur heel veel kracht geeft aan deze Primitivo. Wanneer de druiven hun perfecte rijpheid hebben worden ze in de nacht geoogst. Meestal geschiet de oogst in de eerste dagen van September. Als de Primitivo druiven binnen worden gebracht worden ze op sorteertafels gelegd om grondig te worden geïnspecteerd. Alle niet bruikbare trossen worden verwijderd waardoor het sap een ongekende zuiverheid heeft.

De geur en smaak van de Casato di Melzi Primitivo

Primitivo de rode druif van Italië, vol temperament en zachtheid. Dat geldt ook voor deze Casato di Melzi Primitivo want in de geur noteerden wij nuances van zwart fruit, karamel, vanille, rijpe kersen en een beetje zoetige kruiden. In het glas kleurt hij donker rood, bijna zwart en is zeer aantrekkelijk. De smaak is voortreffelijk en de tong wordt geprikkeld door nuances van verse zwart kersen, rijpe aardbeien, volop kruiden, toffee, cacao en nog heel veel meer. Wat een top wijn en dat voor deze prijsklasse.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Casato di Melzi Primitivo

 • Italie - 2022
 • Primitivo

7,95

Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Casato di Melzi Salice Salentino Riserva

 • Italie - 2018
 • Malvasia Nera, Negroamaro

7,95

Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99