PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Coutet Sauternes Barsac Premier Cru Classe 2020

Chateau Coutet Sauternes Barsac Premier Cru Classe 2020
61,50
  Per fles:€ 61,50

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 2 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Coutet Sauternes Barsac Premier Cru Classe 2020

Wijnhuis Chateau Coutet kent een zeer lange en rijke geschiedenis, zo werd het wijnhuis zelfs uitgeroepen tot beste Sauternes van Barsac in 1787. Thomas Jefferson de president van Frankrijk was helemaal verkocht door de kwaliteit van deze wijn. Hij bleek absoluut gelijk te hebben want het wijnhuis kreeg in 1855 de classificatie Premier Grand Cru voor de continue kwaliteit van deze dessert wijn. Het wijnhuis is altijd trouw gebleven aan deze rijke geschiedenis van het wijnhuis en maakt de wijn vandaag de dag nog steeds volgens traditie van elegantie en kwaliteit.

Samenwerking met Baron Philippe de Rothschild

Het wijnhuis Chateau Coutet is nog steeds in handen van de familie Bay die vandaag de dag een hele staat van dienst heeft. Toch zochten ze samenwerkingen met niemand minder dan Baron Philippe de Rothschild. Ze brachten kennis samen en nog steeds gaan de twee familie's hand in hand samen.

Volledige handmatige oogst voor deze Chateau Coutet Sauternes Barsac

De wijngaarden zijn uniek en liggen perfect in de gemeente Sauternes Barsac. Het geweldige leef klimaat waarbij de zon de druiven rustig laat rijpen en de wind vanaf de Gironde zorgt voor de juiste verkoeling maakt dat de oogst geweldig is. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ruim veertig jaar en dat geeft nu eenmaal volle en krachtige geuren en smaken. De oogst word aangetast door de edele rotting en laat de trossen aan de ranken verkrenten. Hierdoor bouwen de trossen hun kracht op en wordt het suiker gehalte in de druif erg hoog. De oogst is een zeer nauwkeurige en zware klus en wordt gedaan door een tachtigtal experts. Elke druif wordt wordt gecontroleerd en met de hand binnen gehaald. Zo worden enkel de beste trossen in deze wijn verwerkt.

Houtlagering voor de Chateau Coutet

Als het gouden sap is verkregen wordt de wijn in zijn geheel gelagerd op eiken houten vaten. Deze periode duurt maar liefst achttien maanden en dat geeft zijn bijzondere smaak af. Dat is vooral te danken aan de hout soort en het gedeelte nieuwe vaten wat er gebruikt wordt. Want nieuwe Franse vaten geven nou eenmaal meer elegantie aan de wijnen. In de geur indrukken van witte bloemen, honing, citrus en vanille net als gember en rijpe ananas. In de smaak indrukken van kruiden, gesuikerd fruit en iets van exotisch nectar. Uniek stukje vakwerk zo kunnen we deze Chateau Coutet Sauternes Barsac Premier Cru Classe het beste omschrijven.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Coutet Sauternes Barsac Premier Cru Classe 2020

 • Frankrijk - 2020
 • Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon

61,50

Per fles: € 61,50

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95