PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Gaudin Pauillac

Chateau Gaudin Pauillac
49,95
  Per fles:€ 49,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Gaudin Pauillac

Wat een koningswijn deze krachtige Pauillac van familie wijnhuis Chateau Gaudin. Vandaag de dag is de derde generatie aan het roer van Chateau Gaudin, namelijk mevrouw Jeanne Capdevielle. Haar grootvader kocht het wijnhuis in 1901 dat is gelegen tussen twee bekende wijnhuizen namelijk Pichon Longueville en Lynch Bages. Het kleine maar inmiddels o zo bekende wijnhuis starte met 4 hectare aan wijngaarden maar is inmiddels uitgegroeid tot elf hectare verdeelt over verschillende percelen. Het wijnhuis staat nog steeds bekend om de mooiste klassieke Pauillac van de streek, vol en krachtig met zachte tannines.

De oude Pauillac wijngaard van Chateau Gaudin

Voor deze rode wijn van Chateau Gaudin worden er in de wijnstreek Pauillac de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd. De wijngaarden hebben inmiddels een behoorlijke leeftijd van gemiddeld 40 a 50 jaar. Het geen waar de Pauillac het meest om bekend staat is de krachtige bodem structuur, deze bevat namelijk veel kalk en graniet waardoor de trossen veel voeding kunnen opnemen. Het geweldige klimaat met warme zomerdagen en verkoeling van de wind zorgen voor veel rust in de wijngaarden. De wind vanaf de Gironde rivier geeft de oogst alles wat nodig is om een top wijn te kunnen maken. Jeanne Capdevielle is trots op haar wijn, want zeg nu zelf voor deze prijs is dit werkelijk een ware ontdekking.

Houtlagering voor de Chateau Gaudin Pauillac

Als de oogst binnen is worden alle trossen verdeeld over sorteertafels. Alle trossen worden geïnspecteerd en niet bruikbare verwijderd. Hierdoor is deze Chateau Gaudin Pauillac erg zuiver en krachtig. Maar het zwarte sap krijgt zijn kracht pas echt als hij wordt gelagerd op eiken houten vaten. Er wordt gekozen voor Franse eiken houten vaten waarvan en deel nieuw en ongebruikt is. Dit geeft namelijk nog meer kracht en souplesse aan deze rode wijn. Na minimaal twaalf maanden, een beetje afhankelijk van de oogst word hij afgevuld en opgeslagen in de wijnkelder van Chateau Gaudin. Na een lange fles rijping mogen de flessen worden verkocht, want Jeanne Capdevielle vind het erg belangrijk dat de fles enkel wordt geopend bij de juiste kracht en verfijning.

Vol en zeer krachtig deze Chateau Gaudin Pauillac

Nou dat is wel gelukt, een wijn die nog verder kan door rijpen op de fles maar nu ook al heerlijk is om te consumeren. Bij het inschenken zien we een prachtige diep rode kleur met een paarse omranding. Hij geurt volop en we moeten denken aan indrukken van kruiden, delicate zwarte bessen en pruimen maar ook vanille en cederhout. In de smaak is hij vol en complex met zachte tannines die de tong doen prikkelen. Mooie smaken van toast, zoethout en bramen en kersen. Later als deze rode wijn even in de mond walst geeft hij ook specerijen, een beetje laurier en wat verse pruimen. Wat een feest om te mogen drinken.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Gaudin Pauillac

 • Frankrijk - 2018
 • Cabernet Sauvignon, Merlot

49,95

Per fles: € 49,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95