PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Haut Blanville Grande Cuvee

Chateau Haut Blanville Grande Cuvee
19,49
  Per fles:€ 19,49

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Haut Blanville Grande Cuvee

De Koningswijn, het paradepaartje of juweeltje van Chateau Haut Blanville deze Grande Cuvee. Hij is opgebouwd uit de druiven Chardonnay en Viognier en afkomstig van de beste wijngaarden van dit mooie wijnhuis. De bodem bestaat voor honderd procent uit kalksteen en is bijzonder rotsachtig, deze basis samen met het ideale klimaat zorgt voor zeer rijpe druiven vol van smaak.

Nationaal en internationaal erkende wijnen van Blanville

Château Haut-Blanville werd eind jaren negentig opgericht en is een familiebedrijf in Pézenas, buiten Montpellier. Bernard en Beatrice Nivollet verhuisden in 1995 vanuit Parijs naar de Languedoc om hun droom te verwezenlijken om wijnproducent te worden. Aangetrokken door de rijk verschillende bodems van de regio, vestigden ze zich op de appellatie Languedoc Grés de Montpellier. In de loop der jaren hebben ze geleidelijk een verzameling percelen wijnstokken in de hele regio geselecteerd en zorgvuldig opgebouwd. Ze brengen karakteristieke wijnen op de markt die een echte ontdekking zijn voor fijnproevers. Dit wereldberoemde Franse wijnhuis wordt niet alleen nationaal maar ook internationaal zeer gewaardeerd.

De wijnperecelen van de Terroir des Peyrals strekken zich uit over meer dan negentien hectare kalksteenplateaus en hellingen op een hoogte van 250 tot 300 meter. Vanaf deze plek kijk je uit over de Etand de Thau en de Middellandse Zee in het zuiden. De hellingen kunnen profiteren van een zeebrief, aangevuld met wind uit het westen, het noorden en het noordoosten. De druiven wordt steevast geoogst in kleine hoeveelheden, wat neerkomt op ongeveer 20-40 hectoliter per hectare voor de witte druiven.

Een volle krachtige Grande Cuvee

De druiven worden in de nacht machinaal geoogst en vervolgens zeer streng geselecteerd, zo haalt men alle rotte en slechte druiven er tussen uit. Alleen het beste sap is goed genoeg voor deze Grande Cuvee. Na de persing ondergaat deze witte wijn een houtlagering van acht maanden in eikenhouten vaten die liggen in de kelders van Chateau Haut Blanville. Het resultaat mag er zijn. In de geur echt een volle krachtige witte wijn met tonen van verse abrikozen, ingelegde perziken en vanille. De smaak is echt een plaatje, vol en aromatisch met een geweldige dikke structuur. Veel vers fruit van onder andere perzik en sinaasappel maar achter op de tong, eiken hout, vanille en gele room.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Haut Blanville Solal Chardonnay

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,75

Per fles: € 8,75

11,49

Per fles: € 11,49

Chateau Haut Blanville Grande Reserve Chardonnay Roussanne

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay , Roussanne

11,49

Per fles: € 11,49

Chateau Haut Blanville Grande Cuvee

 • Frankrijk - 2018
 • Chardonnay , Viognier

19,49

Per fles: € 19,49

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95