PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau La Garde Pessac Leognan Rood

Chateau La Garde Pessac Leognan Rood
38,95
  Per fles:€ 38,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau La Garde Pessac Leognan Rood

In juni 1990 kocht Patrick Jestin het prachtige wijnhuis Chateau La Garde. Hij was zo trots als een pauw want hij geloofde in de wijnen uit de Pessac Leognan regio. Het unieke terroir van de wijngaarden, de geweldige wijnmakerij en de oude geschiedenis maken dat deze wijnen van Chateau La Garde Pessac geweldig zijn en mee doen aan de wereld top. Gemotiveerd door dit ambitieuze project, waardig voor dit prachtige terroir en een hoop tijd en investeringen maakt dat de wijnen erg zijn gegroeid in hun kracht en souplesse. Het wapen op het etiket van Château La Garde is nauw verbonden met de geschiedenis van de regio Aquitaine. Dit bewaard de geschiednis van de Honderdjarige Oorlog aan de Aquitaine.

De oude wijngaard van Chateau La Garde

Al jaren lang staan op de gronden in Pessac Leognan druiven ranken. Voor deze rode wijn gebruikt men enkel Cabernet Sauvignon en Merlot met een heel klein beetje Petit Verdot. Deze groeien op in een geweldig klimaat met zowel veel zonneschijn als ruimte voor verfrissing. De wind vanaf de oceaan speelt hierin een belangrijke rol, en draagt bij aan de gelijkmatig rijping van de trossen. In totaal heeft Chateau La Garde 52 hectare aan wijngaarden die deze rode wijn voeden. Alle trossen worden met de hand geoogst en in kleien kratjes vervoerd naar Chateau La Garde. Elke wijngaard wordt apart van elkaar binnen gehaald waarna de wijnmaker Frédéric Bonnaffous de blend maakt voor deze rode wijn.

Houtlagering voor de Chateau La Garde Pessac Leognan

Het sap wordt gefermenteerd op eiken houten vaten om deze rode wijn vanaf het begin al op te voeden in houten vaten. Na de fermentatie ondergaat het zwarte sap een lagering op Franse eikenhouten vaten voor een periode van wel veertien maanden. Van de gebruikte vaten in ongeveer 40% ongebruikt waardoor de kracht verder toe neemt. Dat merken we goed als we deze rode wijn inschenken want dan zien we een diepe rode kleur met een paarse rand. Hij geurt volop en geeft ons indrukken van rijpe vruchten, een beetje zoetzout en wat rokerige tinten. In de mond is het een ware sensatie, veel kracht van zwart fruit met specerijen, maar ook nuances van tabak, ceder hout, vanille en pruimen. Het is vooral een wijn met karakter en veel rijpe smaken. In de afdronk een lange finale waar je heel lang nog plezier van hebt.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau La Garde Pessac Leognan Rood

 • Frankrijk - 2020
 • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

38,95

Per fles: € 38,95

Chateau La Garde Pessac Leognan Wit

 • Frankrijk - 2020
 • Sauvignon Blanc

39,95

Per fles: € 39,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95