PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.299 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau La Garde Pessac Leognan Wit

Chateau La Garde Pessac Leognan Wit
39,95
  Per fles:€ 39,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau La Garde Pessac Leognan Wit

De oorsprong van het kasteel gaat terug tot de 18e eeuw, toen Domaine de "Lagarde" al voorkwam op de "carte de Cassini", de eerste algemene kaart van Frankrijk getekend door de familie Cassini in 1756. Het pittoreske Charterhouse, gebouwd in 1732, was in die tijd omgeven door valleien en bossen. De “Bourdieu de Lagarde” werd vervolgens doorgegeven via de familie Blanchard, tot de aankoop in 1877 door de familie Lacoste, die onderhandelden in Bordeaux. Zo werden er wijnstokken verbouwd op dit prachtige steenachtige terroir en de wijnmakerij werd gebouwd in 1881. Na de Eerste Wereldoorlog was Louis Eschenauer, een bekende onderhandelaar op de Place de Bordeaux aan de "Chartrons", op zoek naar wijnstokken van goede kwaliteit in de Bordeaux gebied. Hij raakte geïnteresseerd in de wijngaarden rond de top van Domaine de La Garde, die hij vervolgens kocht in 1920, en werd zo de belangrijkste voorstander van de wijnen die geproduceerd werden in het Martillac-gebied, waar hij ook eigenaar was van Château Smith Haut Lafitte.

De oogst van de Sauvignon blanc en Semillon

Deze witte wijn van Chateau La Garde is uniek en wordt verbouwd in de wijnstreek Pessac Leognan. Hier groeien en de Sauvignon blanc en Semillon geweldig omdat er een koel klimaat heerst in de wijngaarden. De wijngaarden zijn op behoorlijke leeftijd, namelijk wel dertig jaar en dat bepaald mede de verfijnde kwaliteit. Op verschillende percelen laat de wijnmaker Frédéric Bonnaffous de druiven op groeien. Zo krijgt hij na de handmatige oogst een diverse oogst binnen waarbij hij kan spelen met de druiven Sauvignon blanc en Semillon. Het merendeel is wegelegt voor de Sauvignon Blanc wat bijna de negentig procent aantikt in deze witte wijn. Na de persing en bepaling van de blend wordt deze witte wijn maar liefst acht maanden gelagerd op eiken houten vaten. Daarbij rijpt hij ook nog op de Lie waardoor het echt een plaatje wordt.

Vol en zeer krachtig deze Chateau La Garde Pessac Leognan

Het is een feest om te mogen drinken en deze wijn is opgewassen tegen de beste Sancerre wijnen of andere bekende wijnstreken uit Frankrijk. Bij het inschenken zien we een prachtige helder kleur met een groene en gouden schittering. Hij geurt fantastisch en geeft ons indrukken van citrusvruchten subtiel gecombineerd met mineralige tonen. In de mond is het een sensatie, veel rijkdom van citrus fruit met daarbij groene kruiden. Als de wijnen even in de mond walst krijgen we ook indrukken van citrusvruchten, vers gemaaid gras, frisse zuren en ronde smaken van appel en peer. Een wijn met een eigen karakter maar zo verschrikkelijk mooi gemaakt, en wijn voor elke wijn liefhebber.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau La Garde Pessac Leognan Rood

 • Frankrijk - 2020
 • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

38,95

Per fles: € 38,95

Chateau La Garde Pessac Leognan Wit

 • Frankrijk - 2020
 • Sauvignon Blanc

39,95

Per fles: € 39,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99