PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Le Crock Saint-Estèphe 2020

Chateau Le Crock Saint-Estèphe 2020
36,95
  Per fles:€ 36,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Le Crock Saint-Estèphe 2020

Dit prachtige wijnhuis Chateau Le Crock is gelegen in de wijnstreek Saint-Estèphe. Het wijnhuis is opgericht door de familie Merman in het begin van de negentiende eeuw. Het klassieke huis onderscheid zich door de bouw onder een unieke architectuur in de Médoc, die verwijst naar het regionale erfgoed. De wijngaarden en de wijnen van Chateau Le Crock hebben de classificatie van Cru Bourgeois Exceptionnel en dat is enkel weggelegd voor de absolute top wijnen uit de regio.

De oude Saint-Estèphe wijngaard van Chateau Le Crock 2020

Chateau Le Crock heeft in totaal 32 hectare aan wijngaarden die allemaal een bijzonder terroir bevatten. Deze bestaat uit oppervlaktezand en klei maar ook uit kiezels en mineralen. De voordelen van deze typische kenmerken zijn het vermogen om warmte vast te houden, bodems af te voeren en een natuurlijke waterreserve te bieden. De wijngaard is verspreid over drie verschillende percelen en genieten allemaal van een uitzonderlijke rijkdom en aromatische diversiteit. De nabijheid van de Gironde fungeert als een soort verfrissing, de wind geeft de trossen verkoeling waardoor er een lang rijpingsperiode ontstaat. De druiven die worden gebruikt voor deze Le Crock Saint-Estèphe zijn traditionele variëteiten van de Médoc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Onder leiding van Jonathan Servant wijnmaker van het Chateau wordt echt alles uit de druif gehaald wat maar kan.

Houtlagering voor de Chateau Le Crock Saint-Estèphe 2020

Als de druiven rijp zijn worden ze met de hand geoogst, elk perceel ondergaat zijn eigen oogst en wordt in de ochtend naar Chateau Le Crock gebracht. Zo kan de wijnmaker een unieke blend samenstellen voor deze krachtige Saint-Estèphe. De gehele wijn krijgt een houtlagering van wel 18 maanden op Franse eiken houten vaten onder leiding van Yoann Lavigne, keldermeester van het huis. In deze periode waarvan een deel ongebruikt vat is rijpt de wijn geweldig. Hij bouwt smaken en geuren op die enkel zijn weggelegd voor de allerbeste. Bij het inschenken van deze rode wijn zien we een prachtige diep rode kleur met daarbij een lichte paarse rand. Hij geurt naar een prachtige klassieke Saint-Estèphe, veel zwart fruit met daarbij tonen van vanille, zoethout, kruiden, tabak, cacao en wat rijpe pruimen. De smaak is vol en krachtig en zal zich nog verder ontwikkelen, maar nu al mooie nuances van pruimen, kersen, rijpe kruiden en vanille. Deze top wijn kan tot 20 a 25 jaar na oogst jaar bewaard worden. De wijn wordt verstuurd bij 6 flessen in de originele kist. Bij openen van de kist kan deze niet retour gestuurd worden.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Le Crock Saint-Estèphe 2020

 • Frankrijk - 2020
 • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

36,95

Per fles: € 36,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95