PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Saint Brice Saint Emilion

Chateau Saint Brice Saint Emilion
13,19
  Per 6 flessen:€ 13,19 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Saint Brice Saint Emilion

Voor deze rode wijn reizen we af naar Frankrijks meest bekende wijngebied namelijk de Saint Emilion. Hier worden de klassieke wijnen gemaakt van een ongekend hoog niveau. Chateau Saint Brice wordt al jaren gerund door familie Myshkin. Het Chateau is telkens van vader op zoon gegaan waarmee de ervaring en kennis eindeloos is. We kunnen dus stellen dat Chateau Saint Brice één van de gedegen en ervaren wijnhuizen is uit de streek.

De oude wijngaard van wel 90 jaar

De familie Myshkin heeft een zeer oude wijngaard van wel 90 jaar oud. Hiermee is de kwaliteit gewaarborgd en kunnen de Merlot en Cabernet Sauvignon trossen langzaam opgroeien. De oude bodem met veel kracht en souplesse geeft de trossen de juiste voeding. De kiezelachtige bodem en de invloed van de Gironde rivier geven de trossen alles wat ze nodig hebben. De familie heeft slechts 13 hectare en plukt alle trossen met de hand om zo enkel de beste trossen in de fles te krijgen voor een fenomenaal eindresultaat. Maar voordat het zo ver is, is er nog een hoop werk aan de winkel.

Houtlagering voor de Chateau Saint Brice Saint Emilion

Als de trossen zijn binnengehaald worden ze zacht geperst waarna het sap vervolgens een houtlagering krijgt van 12 maanden. Er wordt gebruikt gemaakt van de helft nieuwe vaten die uiteindelijk meer kracht afgeven en de andere helft gebruikte vaten. Alles van Frans eiken hout. Na 12 maanden wordt het sap in de fles gedaan waarna hij nog een aantal maanden rijpt in de kelder. Dan is hij klaar, wij concluderen hiermee dat deze wij een waar feest is. Bij het inschenken zien we een robijn rode kleur met een lichte paarse schittering. Zeer uitnodigend! We geven onze neus de kans om te genieten van al het moois wat uit het glas komt, veelal zwarte bessen, vleugje vanille en volop specerijen waarin zwarte peper de overhand heeft. In de mond wordt de tong verwend door zachte tannines, warme tonen van zwart fruit met daarbij wat vanille. Tegen de wangen aan wat nuances van vanille en eiken hout. De zachte maar lange afdronk maakt dat deze Chateau Saint Brice Saint Emilion helemaal fantastisch is.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Saint Brice Saint Emilion

 • Frankrijk - 2019
 • Cabernet Sauvignon, Merlot

13,19

Per fles: € 13,19
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95