PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Confidencia Tempranillo

Confidencia Tempranillo
6,75
  Per 6 flessen:€ 6,75 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Confidencia Tempranillo

Denken we aan Spanje dan denken we aan de Tempranillo druif, dat dacht met bij Confidencia ook zeker! Een veel verkochte wijn in ons assortiment maar ook in de horeca zijn de wijnen van Confidencia een waar succes. Een Spaans wijnhuis dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van heerlijke wijnen voor een zeer goede prijskwaliteit verhouding. Het wijnhuis vinden we in de prachtige en warme regio Cariñena en draagt de naam Covinca. Dit is een coöperatie van wijnboeren die de handen ineen hebben geslagen voor het maken van perfecte wijnen. Door de brede expertise en het grote aantal wijngaarden en variëteiten is deze coöperatie er in geslaagd dit streven waar te maken.

De wijngaarden voor deze Spaanse rode wijn

De wijngaarden voor deze Confidencia Tempranilo liggen op een hoogte van 650 tot 700 meter. Dit komt ten goede van de kwaliteit van de druiven. Door deze hoogte hebben de druiven over dag de heerlijke warmte van de Spaanse zon en in de avond en nacht een fijne en aangenamekoelte. Dit vormt de perfecte omstandigheden voor deze rode wijn. Deze rode Confidencia is gemaakt van de welbekende Tempranillo druif. Voor de rode wijnen een van de meest bekende druiven uit Spanje waar al vele grootse wijnen van zijn gemaakt. Bij de perfecte rijpheid van de druiven worden deze in de vroege ochtend machinaal geoogst. Deze vroege oogst is van belang voor de kwaliteit van de druiven. Op dit moment van de dag hebben de schillen nog niet veel warmte hoeven te verdragen waardoor deze sterker zijn en minder kneuzingen oplopen. Een andere reden is dat door de warmte van overdag de druiven al zouden kunnen gaan oxideren en dat is uiteraard niet de bedoeling. Zodra de druiven zijn aangekomen bij de pers worden deze op lange sorteertafels uitgezocht. Alleen de beste trossen komen in aanmerking voor de persing. Na de vinificatie rijpt deze Spaanse rode wijn nog enkele maanden op de fles in de kelders van Confidencia voor een mooie finish.

Waarom Confidencia Temrpanillo kopen?

Het heerlijke resultaat van al deze inspanningen in de wijngaarden en de winery mogen er dan ook zeker zijn. Inmiddels weten wij wel waarom deze rode wijn een geliefde huiswijn in de horeca is geworden. De kleur is rijk robijnrood met een purperen schittering. In de geur noteerden wij mooie aroma’s van rood fruit zoals framboos en kersen en een hint van truffel op de achtergrond. De smaak is fluwelig zacht en toch full body met rijpe tonen van kersen en bessen die worden ondersteund door subtiele tannines en een licht kruidige hint die we van de Tempranillo gewend zijn. De afdronk is een waar feest en smaakt zeker naar meer!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Confidencia Airen Verdejo

 • Spanje - 2023
 • Airen, Verdejo

6,75

Per fles: € 6,75
Alleen per 6 flessen te bestellen

Confidencia Tempranillo

 • Spanje - 2022
 • Tempranillo

6,75

Per fles: € 6,75
Alleen per 6 flessen te bestellen

Confidencia Tempranillo Rose

 • Spanje - 2022
 • Tempranillo

6,75

Per fles: € 6,75
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95