PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.171 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Confidencia Tempranillo Rose

Confidencia Tempranillo Rose
6,95
  Per 6 flessen:€ 6,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Confidencia Tempranillo Rose

Na het succes van de rode Confidencia en de witte Confidencia is er eindelijk ook een rosé variant! Deze rosé is inmiddels ook een veel verkochte wijn in ons assortiment maar ook in de horeca zijn de wijnen van Confidencia een waar succes. Een Spaans wijnhuis dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van heerlijke wijnen voor een zeer goede prijskwaliteit verhouding. Het wijnhuis vinden we in de prachtige en warme regio Cariñena en draagt de naam Covinca. Dit is een coöperatie van wijnboeren die de handen ineen hebben geslagen voor het maken van perfecte wijnen. Door de brede expertise en het grote aantal wijngaarden en variëteiten is deze coöperatie er in geslaagd dit streven waar te maken.

De wijngaarden voor deze Spaanse Rosé

De wijngaarden voor deze Confidencia Tempranilo liggen op een hoogte van 700 meter. Dit komt ten goede van de kwaliteit van de druiven. Door deze hoogte hebben de druiven over dag de heerlijke warmte van de Spaanse zon en in de avond en nacht een fijne en aangename koelte welke belangrijk is voor de natuurlijke frisheid in de rosé. Dit vormt de perfecte omstandigheden voor deze rosé wijn. Deze Confidencia rosé is gemaakt van de welbekende Tempranillo druif. Voor de rode wijnen een van de meest bekende druiven uit Spanje waar al vele grootse wijnen van zijn gemaakt. Ook voor rosé wijnen word in Spanje veel gebruik gemaakt van deze Tempranillo druif. Bij de perfecte rijpheid van de druiven worden deze in de vroege ochtend machinaal geoogst. Deze vroege oogst is van belang voor de kwaliteit van de druiven. Op dit moment van de dag hebben de schillen nog niet veel warmte hoeven te verdragen waardoor deze sterker zijn en minder kneuzingen oplopen. Een andere reden is dat door de warmte van overdag de druiven al zouden kunnen gaan oxideren en dat is uiteraard niet de bedoeling. De druiven ondergaan een korte vergisting met de schillen om zo de mooie lichte rosé kleur te verkrijgen.

Waarom Confidencia Temrpanillo Rosé kopen?

Iets donkerder dan een Provence rosé maar beduidend lichter dan een gemiddelde Spaanse rosé. Dat is onze eerste indruk. In het glas lijkt de rosé zelfs alleen maar lichter te worden waardoor de kleur zeer aangenaam word. In de geur noteerden wij een heerlijke scala van aroma’s al jong rood fruit zoals aardbei, framboos en kers maar ook een lichte hint van citrus voor een frisse touch. De smaak is verrassend fris. De mooie rood fruit nuances worden perfect in balans gebracht met de frisse tonen van citrus. Hierdoor krijgt de rosé een zeer aangename body. Wij zien ons zelf al zitten op een zonnig terras of met onze voeten in het zand aan de Spaanse kust.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Confidencia Airen Verdejo

 • Spanje - 2022
 • Airen, Verdejo

6,95

Per fles: € 6,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Confidencia Tempranillo

 • Spanje - 2022
 • Tempranillo

6,95

Per fles: € 6,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Confidencia Tempranillo Rose

 • Spanje - 2022
 • Tempranillo

6,95

Per fles: € 6,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

SEDA Monastrell Vina Viejas

 • Spanje - 2021
 • Monastrell

6,95

Per fles: € 6,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Sideways Sauvignon Blanc

 • NU 24.65% KORTING
  t/m 28-02-2024
 • Zuid-Afrika - 2022
 • Sauvignon Blanc

5,99

Per fles: € 7,95 NU: € 5,99