PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.394 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Crane Lake Chardonnay

Crane Lake Chardonnay
7,45
  Per 6 flessen:€ 7,45 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Crane Lake Chardonnay

In Noord Californië staat het mooie wijnhuis van de familie Franzia. Een van oorsprong Italiaanse familie die het geluk heeft gevonden in het warme klimaat van Californië. Sinds 1973 is dit prachtige wijnhuis in de handen van de familie Franzia, het wijnhuis en de wijngaarden liggen ten zuiden van de stad Modesto, waar de gemiddelde zomertemperatuur kan oplopen tot zo’n 25 graden Celsius. De warmte is uniek en dat geeft de Chardonnay druiven hun krachtige nuances in zowel de geur als de smaak. De familie wilde een betoverende witte wijn maken met een vleugje hout, zodat het mooie aanwezig is in de geur en smaak. Zonder dat het de drinkbaarheid van de wijn tegenhoudt, nou dat alles is meer dan gelukt en wijnmaker Franzia is hierdoor ook erg geliefd in de regio.

De oude Chardonnay wijngaard van Crane Lake

De wijngaarden gevuld met de Chardonnay druif liggen versperd over heel Californië. Dit om de diversiteit en kracht in de wijn te krijgen, maar dat gaat niet vanzelf verteld de familie. Het klimaat is daarbij een zeer belangrijke speler. Veel zonneschijn geeft de druiven warmte en kracht, maar gelukkig is daar ook de koelte van de wind die zorgt voor een rustig groeiseizoen. De koelte is belangrijk om de natuurlijke frisheid in deze witte Crane Lake Chardonnay te behouden. Als de Chardonnay druiven hun rijpheid hebben gekregen worden ze in de ochtend geoogst. Dit om schade aan de trossen te voorkomen en om deze Crane Lake een natuurlijke frisheid mee te geven. Als de druiven aankomen bij Crane Lake worden ze op sorteer tafels gelegd, allen de beste trossen worden geperst. Het goud gele sap rijpt vervolgens een aantal maanden op eiken houten vaten om hem zijn body te geven.

De geur en smaak van de Crane Lake Chardonnay

Ja het is echt een verrassing deze topper van een Chardonnay. Wij vroegen ons dan ook af, kan het wel voor deze prijs klasse? Ja dat bewijst de familie Franzia wel weer. Zodra de Fles open gaat ruiken we een stuivende geur van tropisch fruit, peer, meloen en vanille aroma's. Deze geuren worden verstrekt in het glas en zichtbaar wordt de mooie dikke structuur van de wijn. De wijn nodigt uit en in de mond geeft hij een ronde en dikke mondstructuur. Veel smaak nuances van abrikozen, perziken en rode appel maken alles compleet. Deze Chardonnay heeft ook een lichte frisheid in zich waardoor het een wijn wordt voor iedere dag. Achter op de tong heeft deze Crane Lake Chardonnay tonen van vanille, pruimen en gele bakkersroom. Voor deze prijs klasse echt een Californische topper.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Crane Lake Cabernet Sauvignon

 • Amerika - 2022
 • Cabernet Sauvignon, Ruby Cabernet Sauvignon

7,45

Per fles: € 7,45
Alleen per 6 flessen te bestellen

Crane Lake Chardonnay

 • Amerika - 2023
 • Chardonnay

7,45

Per fles: € 7,45
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95