PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.244 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bodegas Naia wijn kopen of bestellen

De gedachte aan Spaanse wijnen Gata vaak meteen richting het Rioja gebied. Oke, het is zeker waar, hier komen misschien wel de mooiste rode wijnen uit Spanje vandaan. Maar vergeet niet de witte wijnen. Dan ga je richting Rueda, de witte equivalent van de Rioja. De Rueda dankt haar bestaan vooral aan Marques de Riscal, die in de jaren 80 al de potentie van het gebied zag. In amper veertig jaar is...

de Rueda uitgegroeid tot een van de grootste wijngebieden van Spanje. En dit is vooral te danken aan de Nederlandse wijndrinker, die van alle Europeanen de meeste Rueda wijnen drinkt.

De beste witte wijn uit Spanje

Als je op zoek bent naar een toffe Rueda wijn, dan kun je eigenlijk niet om Bodegas Naia heen. In nog geen twee decennia hebben zij zich ontplooit tot een top producent van Spaanse witte wijnen. Bodegas Naia werd opgericht in 2002 in het deelgebied la Seca. Dit gebied, in het hart van de Rueda, staat ook wel bekend als Grand Cru. Dat betekent dat de omstandigheden in La Seca het beste zijn van de hele Rueda.

Bodegas naia heeft hier in haar bezit een wijngaard van ruim 21 hectare. Een ongelofelijke hoeveelheid voor Spaanse begrippen. Trots is de koningin van de Rueda: de Verdejo. Deze witte druif heeft een indrukwekkende schare fans weten te creëeren wereldwijd. Bijzonder aan de Verdejo druiven van Bodegas Naia, is dat sommige wijnstokken wel een leeftijd hebben bereikt van 100 jaar. Een astronomisch hoge leeftijd, zelfs voor wijntokken.

De Spaanse wijnen van Naia

Kroonjuweel in het assortiment van Bodegas Naia is zonder twijfel de K-Naia. Een publiekslieveling pur sang. Misschien wel de best verkopende Spaanse witte wijn. Zuiver, fruitig en verfrissend. Puur vakmanschap en een sensationele kwaliteit. Wij kunnen nog uren fantaseren over de K-Naia wijn. Maar feit blijft dat dit een van de mooiste Verdejo wijnen van Spanje is.

Naia wijnen winnen prijzen

Echter heeft Bodegas Naia nog veel meer in petto. Andere toonaangevende witte wijnen zijn de Naia en de Naiades. Deze laatste is de grote broer van de iets frissere Naia wijn. Buiten hun verbluffende kwaliteit, geur en smaak, zijn deze wijnen ook meermaals bekroond door gerenommeerde wijnjournalisten. Zo ook door Harold Hamersma. Hij bekroonde zowel Naia als Naiades met een 8.5 in de Grote Hamersma, het handboek voor de Nederlandse wijn drinker.

K-Naia Verdejo Sauvignon Blanc

 • Spanje - 2021
 • Sauvignon Blanc, Verdejo

8,95

Per 6 flessen: € 8,95 p.s.
Per fles: € 9,95

Naia Verdejo

 • Spanje - 2021
 • Verdejo

13,95

Per fles: € 13,95

Naiades Verdejo

 • Spanje - 2018
 • Verdejo

32,95

Per 6 flessen: € 32,95 p.s.
Per fles: € 34,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Barasasso Appassite

 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Whalebone Bay Sauvignon Marlborough

 • NU 24% KORTING
  t/m 30-10-2022
 • Nieuw-Zeeland - 2021
 • Sauvignon Blanc

9,49

Per fles: € 12,49 NU: € 9,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95