PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.273 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Rotari wijn kopen of bestellen

Onze vinologen moesten de wijnen van Rotari even ontdekken, maar het resultaat is unaniem. Dit is d e beste mousserende wijn uit Italië. En misschien wel van heel Europa. Wat de wijnen van Rotari kunnen goed wedijveren met de grootse champagnes uit Frankrijk. Minstens zo lekker en misschien nog wel iets feestelijker. Het enige verschil is de prijs, welke van Rotari beduidend lager ligt van een champagne.

De Rotari wijnen van Mezzacorona

De Rotari wijnen zijn afkomstig uit het uiterste noorden van Italië, namelijk uit de regio Zuid-Tirol. Hoewel dit gebied officieel Italiaans is, is het lang een regio van conflict geweest met Oostenrijk. Hierdoor is het gebied tegenwoordig tweetalig. Straatnaamborden, reclame-uitingen en andere teksten vindt je in het dagelijks leven zowel in het Italiaans als in het Duits. Een unieke gewaarwording, net zoals de wijnen van Rotari.

De wijnen van Rotari zijn onderdeel van een van de grootste en meest bekende coöperaties van Italië, namelijk Mezzacorona. Deze heeft haar oorsprong liggen in Zuid-Tirol en is al sinds 1904 actief in de Italiaanse wijnwereld. Het beheert in totaal aar liefst 2400 hectare wijngaarden en niet alleen in het noorden; zo heeft het ook imposante wijngaarden in Puglia en bijvoorbeeld op Sicilië.

De mousserende wijnen van Rotari

Ondanks dat dat wijnhuis Rotari onderdeel is van een groot conglomeraat, heeft het wel een eigen identiteit. Zo wordt Rotari beschouwd als de Italiaanse variant op champagne, inclusief de beroemde champagne kurk. De overeenkomsten zijn er dan ook genoeg. Het begint al op de wijngaarden van Rotari, waar het vooral Chardonnay en Pinot Noir zijn die de dienst uitmaken. Niet geheel toevallig zijn dit ook twee van de slechts drie toegestane druiven in het champagne gebied. Daarnaast kennen de wijnen van Rotari, net zoals Champagne, de gisting op tweede fles. In vakjargon wordt dit ook wel Methode Traditionelle genoemd. Ten slotte de zachte plop van de champagne kurk als deze de fles verlaat. Dit is tevens het universele startsein om te gaan genieten van heerlijke bubbels.

Waarom Rotari wijn kopen

De mousserende wijnen van Rotari worden met veel gevoel gemaakt. Elke fles wordt in de kelders van Rotari volgens dezelfde principes gemaakt; precies volgens de strenge regels die Rotari zelf heeft opgesteld. Hierdoor heb je met een fles Rotari wijn altijd iets goeds in huis. De mousserende wijnen zullen nooit teleurstellen. Doordat in de Rotari Cuvee 28 Brut het de Chardonnay is die een hoofdrol heeft opgeëist, is het boeket warm, mollig en vol, met duidelijke tonen van brioche-brood en toast. Juist hierom is deze Rotari Cuvee 28 Brut een zeer geliefde wijnen onder kenners.

31,75

Per fles: € 31,75

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

32,95

Per verpakking: € 32,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Rotari Cuvee 28 Brut

  • Italie
  • Chardonnay

14,25

Per 6 flessen: € 14,25 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rotari Cuvee 28 Brut Rosé

  • Italie
  • Chardonnay , Pinot Noir

14,49

Per 6 flessen: € 14,49 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

259,95

Per verpakking: € 259,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Domerval Chardonnay Reserve

  • NU 12.06% KORTING
    t/m 05-05-2024
  • Frankrijk - 2023
  • Chardonnay

8,75

Per fles: € 9,95 NU: € 8,75

Barasasso Appassite

  • Italie - 2023
  • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95