PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.299 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bergsig Oom Prop Cabernet Sauvignon

Bergsig Oom Prop Cabernet Sauvignon
25,95
  Per 6 flessen:€ 25,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Bergsig Oom Prop Cabernet Sauvignon

Deze rode Bergsig oom Prop Cabernet Sauvignon is een wijn die elk jaar ontzettend veel prijzen wint bij de internationale wijnpers. Nou wat ons betreft krijgt hij ook dubbel platina, want een wijn meet zijn karakter is een feest om te mogen drinken. Helaas is de opbrengst beperkt en wordt hij enkel gemaakt in de beste oogst jaren. Het wijnhuis Bergsig is op gericht door de familie De Wet Lategan in het jaar 1843. De geschiedenis gaat dus erg ver terug in de tijd. Vandaag de dag staat de zevende generatie aan het roer bij het Familie wijnhuis Bergsig. De wijngaarden zijn eeuwen oud en liggen tegen de Drakensberg aan in Breede Rivier. Het wijnhuis ligt in het plaatsje Rawsonville en als je omhoog klimt naar de top van de Drakensberg heb je een fantastisch uitzicht over de wijngaarden. De naam van dit mooie wijnhuis is hieraan ontleend. Deze rode wijn van Bergsig, genaamd oom Prop is een nagedachtenis aan een Oom van de familie. Hij was een sterke en krachtige man die veel heeft betekent voor Bergsig. Deze eigenschappen vind je ook terug in de smaak van deze rode Cabernet Sauvignon.

Houtlagering voor de Oom Prop Cabernet Sauvignon

Deze rode Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de oudste en beste trossen die het wijnhuis ter beschikking heeft. De Cabernet Sauvignon trossen groeien op in een oude wijngaard die erg hoog gelegen is. Wel 350 meter boven zee niveau genieten de druiven van de zon en van de koelte. Want in de nacht kan het erg koud worden in de wijngaarden. Zo behouden de druiven hun kracht en frisheid wat resulteert in een top oogst voor deze Oom Prop. De oude bodem structuur geeft veel rijkdom aan de oogst. het zandsteen, kalk en klei dragen bij een de ontwikkeling van de volle trossen. Als de druiven rijp zijn, wat laat in het seizoen is, worden de trossen met de hand geoogst. Vervolgens worden de druiven In kleine kratjes vervoerd naar Bergsig om daar op elkaar gelegd te worden. Door de zwaartekracht kneuzen de trossen en bloeden de cabernet sauvignon druiven. Met bloeden willen we zeggen dat door de druk het mooiste sap uit de trossen vrij komt. Dit prachtige sap wordt opgevangen en hiermee is de kwaliteit op een zeer hoog niveau gebracht. In zijn geheel rijpt hij maar liefst vierentwintig maanden op eiken houten vaten. Een wijn om nooit meer te vergeten zo mooi.

De beste rode wijn van Bergsig

Het is een waar pareltje uit de Breedekloof. Dat wordt al duidelijk bij het open maken van de fles Bersig Oom Prop Cabernet Sauvignon. Direct komt er een geur vrij waarbij al onze zintuigen worden geprikkeld. In het glas zien we een diep rode kleur met een donker paarse rand. Rijpe geuren komen vrij waarbij we moeten denken aan bramen, kersen maar ook aan sigarenkistjes en rokerigheid. De complexe geur zet zich voort in de smaak en geeft op onze tong nuances van zwart bessen, donkere kruiden en wat vanille. Laat deze rode wijn even in de mond walsen om alle smaken los te krijgen. Nuances van zoethout, peperkoek, pure chocolade en wat verse pruimen ontwikkelen zich overduidelijk

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bergsig Chardonnay Barrel Fermented

 • Zuid-Afrika - 2022
 • Chardonnay

10,45

Per fles: € 10,45
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bergsig Tant Anna Chardonnay Reserve

 • Zuid-Afrika - 2021
 • Chardonnay

23,95

Per fles: € 23,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bergsig Sauvignon Blanc

 • Zuid-Afrika - 2023
 • Sauvignon Blanc

8,95

Per fles: € 8,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bergsig Gewürztraminer

 • Zuid-Afrika - 2023
 • Gewurztraminer

8,95

Per fles: € 8,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bergsig Oom Prop Cabernet Sauvignon

 • Zuid-Afrika - 2019
 • Cabernet Sauvignon

25,95

Per fles: € 25,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99