PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay

Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay
19,05
  Per fles:€ 19,05

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay

Een vreemde eend in de bijt van wijnhuis Chateau de Corcelles. Het wijnhuis is een puur Beaujolais wijnhuis, welke actief is in enkele van de meest prestigieuze dorpjes in de Beaujolais. Dit is het resultaat van eeuwenlang vakmanschap. En letterlijk eeuwenlang, want Chateau de Corcelles staat al ruim vierhonderd jaar stevig geplant op haar fundering. Hierdoor heeft zij duidelijk haar stempel gedrukt op de omgeving en heeft zij tevens ervoor gezorgd dat de Beaujolais wijnen tegenwoordig en bepaalde populariteit hebben. Echter met deze Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay slaan zij een nieuwe, zeer succesvolle en innovatieve weg in.

Een Chardonnay wijn uit de Beaujolais

De enige druif die goedgekeurd is in de Premier Cru dorpjes is d Gamay druif. Echter in Bas Beaujolais, een ander gedeelte van dit wijngebied, wordt ‘algemene’ wijnen geproduceerd, waaronder de Beaujolais Nouveau, die elk jaar in november op de markt komt. Echter zijn hier meerdere druivenrassen toegestaan en dit activeerde Chateau de Corcelles om de Chardonnay aan te planten.

Een gouden zet, want met een chardonnay uit de Beaujolais krijg je een echt uniek spektakel. Het bewijst maar weer dat Chateau de Corcelles sterk is in haar innovaties. Zij hebben ontzag voor de eeuwenoude tradities maar schuwen de moderne wijnbouw niet. Hierdoor zijn de wijnen van dit wijnhuis, waaronder Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay, altijd actueel gebleven bij de wijndrinker.

Indrukken van Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay

Pas wanneer de druiven vol en rijp worden geacht mag de oogst plaatsvinden. De wijnmaker neemt de tijd voor de fermentatie, waardoor de stevige aroma’s vanuit het terroir goed onderdeel kunnen worden van de smaak. Daarnaast rijpt een klein gedeelte van het mooie sap op eikenhout; dit om de diepgang te benadrukken. Het resultaat mag er wezen. Je zintuigen zullen overuren maken. Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay is zo’n wijn waarin je telkens weer wordt verrast door ander aroma’s. Je ruikt eerst witte bloemen, die vervolgens worden weggedrukt door verse lychee en geroosterde hazelnoten. Maar wals Chateau de Corcelles Beaujolais Blanc Chardonnay door je glas heen en het stevige steenfruit, in harmonie met honing en vanille worden onderdeel van deze smaaksensatie.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau de Corcelles Morgon

 • Frankrijk - 2021
 • Gamay

19,05

Per fles: € 19,05

19,05

Per fles: € 19,05

Chateau de Corcelles Brouilly

 • Frankrijk - 2021
 • Gamay

19,05

Per fles: € 19,05

Chateau de Corcelles Fleurie

 • Frankrijk - 2020
 • Gamay

23,05

Per fles: € 23,05

27,10

Per fles: € 27,10

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95