PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange
46,95
  Per fles:€ 46,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange

Een witte wijn uit de Bordeaux? Lange tijd was dit ondenkbaar. Ze waren honderden jaren succesvol met rode wijnen. De witte wijnen werden wel geproduceerd maar werden voornamelijk ingezet voor de eigen consumptie. De reden was dat de witte wijnen niet de kwaliteit konden bereiken van de fantastische rode wijnen uit de Bordeaux. Dit veranderde in de jaren zestig, toen steeds meer wijnhuizen zich gingen richten op de witte wijnen. Dit werd in 1996 beloond met een AOC, waardoor deze Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange een icoon werd.

Bordeaux wijnen uit Saint-Julien

De linkeroever van de Gironne word ook wel de medoc genoemd. Dit is al eeuwenlang het toonbeeld van de Franse wijnen. Veel wijnhuizen kennen een lange geschiedenis en hebben nooit in populariteit hoeven in te leveren. Een van de mooiste dorpjes is Saint-Julien, gelegen direct ten zuiden van Pauillac (nog zo’n knaller!). Hier is al vele eeuwen lang het wijnhuis Chateau Lagrange gevestigd. Sinds de laatste kwart eeuw heeft Chateau Lagrange zo’n 11 hectare van haar areaal aangeplant met witte druiven variëteiten waar uiteindelijk deze Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange is geboren.

Chateau Lagrange wijn kopen

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange is een samensmelting van drie uitmuntende druivenrassen. De Sauvignon Blanc is verantwoordelijk voor bijna tweederde voor de wijn. Daarnaast wordt er 27% Semillon toegevoegd, tevens een belangrijke druif in de Bordeaux. Het laatste restant wordt vertegenwoordigt door de Sauvignon Gris. Een onbekend druivenras maar van levensbelang voor Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange.

De oogst geschiedt in de tweede en derde week van september, wanneer de druiven nog lekker vol zijn van smaak. Na de vinificatie krijgt het sap een houtrijping voor maar liefst 6 maanden. Hiervan wordt ook nog eens voor de helft nieuwe vaten gebruikt, zodat Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange een intens boeket heeft.

Indrukken van Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange is een legendarische wijn, welke door de echte wijnliefhebbers de hemel in wordt geprezen. De geur en de smaak van deze witte wijn uit de Bordeaux zijn dan ook bijzonder te noemen. Uiteraard begint het allemaal met een hoop citrusfruit, mede dankzij de Sauvignon Blanc. Maar het heeft iets bijzonders: je herkent verse citroenen, verkwikkende grapefruit en geurige sinaasappelschillen. Opvallend verfrissend bovenop de tong met een duidelijk aanwezige - maar niet storende - zuurgraad. Een ietwat romige afdronk maakt Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange compleet.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Lagrange Les Fiefs De Lagrange Saint Julien

 • Frankrijk - 2019
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

31,95

Per fles: € 31,95

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe JEROBOAM 3 Liter In kist

 • Frankrijk - 2010
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

599,95

Per fles: € 599,95

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange

 • Frankrijk - 2020
 • Sauvignon Blanc, Sémillon, Souvignier Gris

46,95

Per fles: € 46,95

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe

 • Frankrijk - 2018
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

84,49

Per fles: € 84,49

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95