PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe
84,49
  Per fles:€ 84,49

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 2 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe

Je hebt wijn en je hebt wijn! De kaf wordt duidelijk van het koren geschieden met deze Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe. Wat betreft vele misschien wel de allermooiste wijn uit Saint-Julien, een beroemd dorpje uit de Medoc. Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe is degene die verantwoordelijk is van het grote succes van CHateau Lagrange, welke zich al eeuwen laat gelden.

Saint-Julien wijn uit de Bordeaux

Wijngebied de Bordeaux is ontzettend belangrijk voor de wijnbouw in het algemeen. Dankzij de inspanningen die hier vorige eeuwen is uitgevoerd, kunnen wij nu genieten van wijn over de hele wereld. Het waren namelijk de wijnen uit de Bordeaux die wijn gingen maken voor het ‘normale’ publiek, alvorens wijn enkel voor de adel was. Ook Chateau Lagrange heeft een adellijke geschiedenis. Het was namelijk het koninklijke huis Lagrange de Monteil die samenging met wijnhuis Pellacahus. Hiermee werden ze in de 17e eeuw in een klap een van de belangrijkste wijnhuizen van Saint-Julien.

Chateau Lagrange wijn kopen

Chateau Lagrange heeft ruim 100 hectare. Het grootste gedeelte hiervan ligt in de 3de Grand Cru, een van de mooiste wijngaarden in de regio. Deze wijngaarden werden al in 1787 geclassificeerd door de toenmalige Amerikaanse ambassadeur Thomas Jefferson - de latere president. Al ruim 2 eeuwen behoren deze wijngaarden van Chateau Lagrange tot deze imposante classificatie.

De druiven die groeien op deze belangrijkste wijngaarden worden onderdeel van het kroonjuweel van Chateau Lagrange: Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe. Hiervoor worden enkele de allerbeste druiven gebruikt. Het grootste gedeelte wordt opgenomen door de Cabernet Sauvignon, maar ook de Merlot en Petit Verdot hebben een belangrijke taak in deze rode wijn. De druiven worden handmatig geoogst in oktober en ondergaan een enorm strenge selectie: alleen de mooiste druiven mogen onderdeel worden van Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe.

Hoe smaakt Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe

Bijzonder is vooral de houtrijping: maar liefst 21 maanden rijpt het sap op eikenhout, waarvan maar liefst 60% nieuw eiken is. Bereid je dus maar voor op een intense wijn! Diep, donker en zwaar: dat is wat we zoeken in een goede Saint-Julien wijn. Je zintuigen maken overuren zodra Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe wordt ingeschonken. Dikke pruimen, bramen en iets van zwarte bessen. Maar wacht, er is nog veel meer. Wanneer je de wijn in je mond walst, ontwikkeld zich een complex doch expressief boeket van menthol, drop en zwarte peper. Ondanks de pure tonen is de afdronk verbazingwekkend zacht.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Lagrange Les Fiefs De Lagrange Saint Julien

 • Frankrijk - 2019
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

31,95

Per fles: € 31,95

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe JEROBOAM 3 Liter In kist

 • Frankrijk - 2010
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

599,95

Per fles: € 599,95

Chateau Lagrange Les Arums de Lagrange

 • Frankrijk - 2020
 • Sauvignon Blanc, Sémillon, Souvignier Gris

46,95

Per fles: € 46,95

Chateau Lagrange Saint Julien 3de Grand Cru Classe

 • Frankrijk - 2018
 • Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

84,49

Per fles: € 84,49

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95