PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.404 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Dalrymple Cave Block Chardonnay

Dalrymple Cave Block Chardonnay
31,95
  Per fles:€ 31,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 4 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Dalrymple Cave Block Chardonnay

Wijnhuis Dalrymple is al een bijzonderheid op zich. Officieel komt deze wijn uit Australie. Echter is de oorspong wel uniek. Geen grote wijngebieden, nee, een van de kleinste, meest onbekende wijngebied ter wereld. Deze Dalrymple Cave Block Chardonnay komt namelijk uit Pipers Valley. Dit is een klein dorpje met slechts enkele honderden inwoners, welke in het noordelijke puntje van Tasmanie ligt. Juist, Tasmanie. Het eiland, onderdeel van Australie, is zeer onbekend bij wijnliefhebbers. Maar de weinige wijn die er gemaakt wordt, is van astronomisch hoge kwaliteit.

De Chardonnay wijngaard van Dalrymple Cave

Dalrymple is een relatief jong wijnbedrijf. Pas vanaf eind jaren 80 wordt er in Pipers Valley door Dalrymple wijn gemaakt. Ze hebben de mooiste wijnvelden die Tasmanie te bieden heeft. Het klimaat in Tasmanie is eigenlijk vele malen vriendelijker voor de productie van wijn dan zijn grote broer Australie. Het klimaat is gematigd, waardoor druiven zoals Pinot Noir en Chardonnay zich uitstekend thuisvoelen. De druiven voor Dalrymple Cave Block Chardonnay liggen op wijnvelden met een uniek microklimaat. Dit komt ten goede van de druiven en het uiteindelijk sap. Want wat is dit lekker zeg. De druiven worden geoogst tussen eind aart en begint april. Dit is relatief laat aangezien de oogst op het Zuidelijk halfrond soms al in februari begint. Hierdoor kunnen de druiven zich goed ontwikkelen. De oogst is handmatig en alle druiven ondergaan een strenge selectie voordat ze gebruikt mogen worden in Dalrymple Cave Block Chardonnay.

Houtlagering voor de Dalrymple Cave Block Chardonnay


De druiven worden geperst in eikenhouten vaten en krijgt daarna een aantal maanden contact met de lie. Hierdoor krijgt de wijn haar belegen karakter, maar wordt geen moment te zwaar. Dalrymple Cave Block Chardonnay heeft een explosie van geuren en smaken, wanneer je deze witte wijn opent. Het rijpe tropische fruit wisselt het steenfruit af. Nectarine, witte perzik en iets van verse mango. Oranje bloesems stijgen op uit je glas. Het ruikt vriendelijk en aangenaam. Doordat de wijn niet te zwaar is, is de finale fris, met subtiele tonen van citrus fruit. Een bijzonder glas Chardonnay, een glas wijn welke je niet zomaar proeft. Dalrymple Cave Block Chardonnay is een typisch voorbeeld van onbekend maakt onbemind, want wij zijn stiekem verliefd geworden op deze wijn.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Dalrymple Cave Block Chardonnay

 • Australie - 2021
 • Chardonnay

31,95

Per fles: € 31,95

Dalrymple Pinot Noir

 • Australie - 2022
 • Pinot Noir

31,95

Per fles: € 31,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95