PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.244 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Haut Gleon wijn kopen of bestellen

Een wijnhuis welke uniek in haar soort is. Een wijnhuis die de Franse wijncultuur meer dan waard is. Een absolute uitschieter in het wijngebied Languedoc-Roussillon. Onze vinologen buitelen over elkaar heen met superlatieven. Het lijkt een cliché maar het is gewoon echt waar. De Franse wijnen van Domaine Haut Gleon zijn werkelijk fenomenaal te noemen. De Franse wijnen van Chateau Haut...

Een wijnhuis welke uniek in haar soort is. Een wijnhuis die de Franse wijncultuur meer dan waard is. Een absolute uitschieter in het wijngebied Languedoc-Roussillon. Onze vinologen buitelen over elkaar heen met superlatieven. Het lijkt een cliché maar het is gewoon echt waar. De Franse wijnen van Domaine Haut Gleon zijn werkelijk fenomenaal te noemen.

De Franse wijnen van Chateau Haut Gleon

Chateau Haut Gleon is gevestigd in de Languedoc-Roussillon, een van de grootste en belangrijkste wijngebieden van Frankrijk. Gedurende vele jaren heeft het een ietwat dubieuze reputatie gehad. Er werd veel wijn gemaakt maar het waren vooral de massa wijnen die de weg naar de consument vonden. Gelukkig is sinds eind jaren 80 een grote groep wijnmakers aan de slag gegaan, om de kwaliteit steeds hoger te maken. En met groot succes! Onder andere de voortreffelijke wijnen van Chateau Haut Gleon zijn hiervan het levende bewijs.

De wijngaarden van Chateau Haut Gleon zijn ook gevestigd op misschien wel het mooiste stukje van de Languedoc Roussillon, namelijk op de oostelijke flank van de subregio Corbieres. Dit stukje wordt onder wijnkenners beschouwd als een van de mooiste wijngebieden in het zuiden van Frankrijk. Deze regio wordt liefkozend niet voor niets Vallee du Paradis genoemd.

Chateau Haut Gleon heeft de beste wijnen

Sinds 2012 heeft Chateau Haut Gleon een nieuwe eigenaar, namelijk Foncaieu. Deze hebben ervoor gezorgd dat de kwaliteit torenhoog is geworden. Nu een decennia na de overname zijn de wijnen van Chateau Haut Gleon niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Elke wijnliefhebber is verliefd op de diepgang en complexiteit die de wijnen van Chateau Haut Gleon belichamen.

De druivenrassen die aangeplant staan bij Chateau Haut Gleon zijn de typerende Franse rassen. Je merkt een duidelijk invloed van de Cotes du Rhone, dankzij de rassen Roussanne, Viognier en Grenache. Maar ook internationale allrounders zoals Cabernet Sauvignon en Chardonnay hebben hun plek op de wijngaarden van Chateau Haut Gleon meer dan verdiend.

Waarom Chateau Haut Gleon kopen

De wijnen belichamen de torenhoge kwaliteit waarmee Franse wijnen in verband worden gebracht. Het wijnhuis heeft een drietal, uiterst succesvolle wijnen in haar assortiment. Zo heb je de verfrissende Domaine Haut Gleon Vallee du Paradis en de complexe Domaine Haut Gleon Vallee du Paradis Rood. Maar het echte vlaggeschip is zonder twijfel de rosé wijn van Chateau Haut Gleon. Deze perfecte wijn zal door kenners makkelijk verward worden met een top rose uit de Cotes du Provence. Het laat duidelijk zien waar de wijnen van Chateau Haut Gleon zich momenteel bevinden op de meetlat van goede wijnen.

Domaine Haut Gleon Vallee du Paradis Rood

 • Frankrijk - 2019
 • Cabernet Franc, Carignan, Grenache Noir

14,95

Per fles: € 14,95

Domaine Haut Gleon Vallee du Paradis Wit

 • Frankrijk - 2019
 • Chardonnay , Roussanne, Viognier

14,95

Per fles: € 14,95

Domaine Haut Gleon Vallee du Paradis Rose

 • Frankrijk - 2021
 • Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Merlot , Pinot Noir

14,95

Per fles: € 14,95

Chateau Haut Gleon Corbieres Rood

 • Frankrijk - 2017
 • Carrignan, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95

Chateau Haut Gleon Corbieres Wit

 • Frankrijk - 2019
 • Roussanne, Vermentino

26,95

Per fles: € 26,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Barasasso Appassite

 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Whalebone Bay Sauvignon Marlborough

 • NU 24% KORTING
  t/m 30-10-2022
 • Nieuw-Zeeland - 2021
 • Sauvignon Blanc

9,49

Per fles: € 12,49 NU: € 9,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95