Winkelwagen

Amerikaanse Wijnen

Na Frankrijk, Italië en Spanje, is Amerika het grootste wijn land. Wie dit dertig jaar geleden had gezegd, werd voor gek verklaard, want de wijnen uit Amerika hadden in de jaren 80 nog lang niet de aanzien dan waar de wijnen nu van genieten. De wijnbouw in Amerika bestaat al meer dan 300 jaar. Echter kwamen daar nooit de kwaliteitswijnen vandaan die zich konden meten met de wijnen uit Europa. Dit veranderde rond de jaren 80, toen wijnboeren internationale druivenrassen zoals chardonnay en cabernet sauvignon gingen aanplanten. Deze druivenrassen maakten furore in Amerika en dan vooral in Californië. Hoewel de Amerikaanse wijnen uit heel Amerika komen, produceert Californië meer dan 90% van alle Amerikaanse wijnen.

Dat de Amerikaanse wijnen nu zo geroemd worden had niemand ooit voor mogelijk gehouden. Maar doordat de wijnbouw zich concentreerde in Californië, in combinatie met het aanplantten van internationale druivenrassen, zorgde ervoor dat steeds meer wijn liefhebbers fan werden van Amerikaanse wijnen. De wijnen uit Californië liggen in een perfect klimaat waar de druiven perfect kunnen groeien. De wijnen uit Californië worden tevens meermalen vergeleken met rode bordeaux wijnen en witte Bourgogne wijnen. De kwaliteit van de wijnen uit Amerika hebben reuze-sprongen gemaakt. Dat heeft zich uitbetaald. Vandaag de dag is Amerika, en met name Californië, een van de belangrijkste wijn landen in de wereld.

Californische wijnen

De Californische wijnen zijn booming! In eerste instantie zal je niet zo snel kiezen voor een volle witte of een complexe rode wijn uit dit prachtige gebied aan de westkust van Amerika. Maar probeer eens een fles, je zal niet worden teleurgesteld. Hoewel de Californische wijn bouw relatief jong is, proef je zoveel kwaliteit. Volle vette chardonnays, complexe en fruitige cabernet sauvignon en Zinfandel die barstensvol smaak zit. De wijn boeren uit dit gebied in Amerika hebben geïnvesteerd in de wijnbouw en dat betaalt zich nu uit. Steeds meer wijngebieden in Californië krijgen hoge aanzien bij wijnkenners wereldwijd. Napa Valley, Sonoma, Mendocino en Central Valley, deze gebieden worden steeds belangrijker.

Napa Valley

Napa Valley is een van de meest prominente wijngebieden in Californie. De regio ligt ten noorden van San Francisco, ter hoogte van Sacremento. Napa Valley is het hart van de wijnbouw in Californie. Het gebied is relatief klein, maar meer dan 250 wijnhuizen vinden hier haar oorsprong. Beringer, Louis M. Martini, Hess en Rutherford Ranch. Allemaal prachtige wijnhuizen die een imposante staat van dienst hebben. Wat Bordeaux en Bourgogne is voor Frankrijk, is Napa Valley het gebied waar bij Amerikaanse vinologen het water in de mond gaat lopen. Een breed scala aan druivenrassen wordt hier gebouwd en de wijnen zijn stuk voor stuk pareltjes. Daarbij is het gebied prachtig. Napa is ook ideaal om als toerist te bezoeken. Veel wijnhuizen staan open voor bezoekers en het landschap is adembenemende. Veel groen, heuvelachtig en fraaie vergezichten.

Ten westen van Napa Valley ligt het schitterende Sonoma Valley. Een vallei die vele gelijkenissen toont met de Europese wijn gebieden. Wanneer je door het heuvelachtige landschap van Sonoma rijdt, droom je helemaal weg. Het gebied is adembenemend. De wijnen des te meer. Wijnen die kunnen concurreren met traditionele wijnen. De wijnen van de Zinfandel druif (gelijk aan de wereldberoemde primitivo in Italië), maken furore en worden al meer dan een eeuw succesvol verbouwd op deze Californische wijn velden. Indrukwekkend, voortreffelijk en subliem. Alleen maar superlatieven voor deze fantastische wijnen uit dit deel van Amerika.

Het ligt niet om de hoek maar ben je in Amerika, ga dan de Californische wijnen ontdekken! Nergens ter wereld hebben de wijn boeren hun deuren verder openstaan dan in Californie. Uiteraard kun je ook thuis van deze grandioze kwaliteit in wijnen genieten. Fan van bourgogne en chardonnay? Drink is een heerlijk glas chardonnay van de wijn velden van Californie? Vind je de wijnen van de primitivo uit Italië een daverend succes? De Zinfandel is de Amerikaanse variant van deze smaakvolle knaller. Wijnen uit Amerika zijn booming en worden alleen nog maar populairder. Drink eens een glas Californie en je weet meteen waarom!
Lees verder

Barefoot Hard Seltzer Strawberry Guave

Amerika - 2020

Chardonnay , Pinot Grigio


2,79
Per stuk: € 2,79
Alleen per 6 stuks te bestellen

Barefoot Hard Seltzer Pineapple Passion Fruit

Amerika - 2020

Chardonnay , Pinot Grigio


2,79
Per stuk: € 2,79
Alleen per 6 stuks te bestellen

Eagle Creek Chardonnay

Amerika - 2018

Chardonnay


4,95
Per fles: € 4,95

Eagle Creek Ruby Cabernet

Amerika - 2018

Ruby Cabernet Sauvignon


4,95
Per fles: € 4,95

Eagle Creek Zinfandel Rosé

Amerika - 2020

Zinfandel


4,95
Per fles: € 4,95

Barefoot Merlot

Amerika - 2019

Merlot


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot White Zinfandel

Amerika - 2021

Zinfandel


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot Pinot Grigio

Amerika - 2020

Pinot Grigio


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot Shiraz

Amerika - 2019

Shiraz


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot Pink Moscato

Amerika - 2021

Moscato


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot Chardonnay

Amerika - 2020

Chardonnay


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

Barefoot Pink Pinot Grigio

Amerika - 2020

Pinot Grigio


5,99
Per 6 flessen: € 5,99
Per fles: € 6,49

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Baron de Ebro Rioja Crianza

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2018

Garnacha, Graciano, Tempranillo


7,99
Per fles: € 10,51 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2020

Chardonnay


8,35
Per fles: € 10,99 NU: € 8,35

Vivaldi Valpolicella Ripasso

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2017

Corvina, Corvinone, Rondinella


12,74
Per fles: € 16,76 NU: € 12,74